
Ce este mai bine cu filmul hidrogel sau cu sticla?
Inainte de a putea da un raspuns la o astfel de intrebare comuna, trebuie sa intelegeti diferentele dintre ele si numai atunci puteti determina care este mai potrivita pentru dispozitivul dumneavoastra.
Un pic de istorie a hidrogelului.
Hidrogelul a fost folosit pentru prima data exclusiv in floricultura pentru proprietatile sale de retinere a umiditatii. Dupa o perioada scurta de timp, producatorii de cosmetice au preluat aceste proprietati ale materialului – si asa au aparut plasturii din hidrogel.
Si doar recent, tehnologia de aplicare a intrat in nisa electronicii, si este foarte simplu, totul pentru ca, spre deosebire de sticla – filmul hidrogel are proprietati de auto-reparare.
Pelicula de hidrogel este mai rezistenta la defecte minore decat orice sticla de protectie. Micile zgarieturi si abraziuni trec neobservate dupa cateva zile – asta pentru ca se micsoreaza. Si daca vrei sa vezi rezultatul destul de clar, trebuie doar sa decojesti o zgarietura si apoi sa incalzesti un uscator de par, iar zgarietura se va micsora sub ochii tai.
Singurul dezavantaj in comparatie cu sticla este reprezentat de picaturi. Pelicula de hidrogel nu va proteja telefonul de caderile puternice ca sticla de protectie.
La intrebarea daca doriti sa va lipiti de telefonul iPhone, Samsung sau Xiaomi cu o sticla protectoare sau cu o pelicula de protectie a telefonului cu hidrogel, va raspundem ca este alegerea dumneavoastra. Hidrogelul este mai bun daca nu scapati telefonul pe o suprafata dura.