Chișinău, Str. Bănulescu Bodoni 33
Pe hartă
Chisinau, str Dacia 24
Pe hartă
0 (22) 011133
Astăzi lucrăm până la 18:30
 • Русский
 • Română
Înapoi la lista de știri

Peliculă lucioasă sau mată pentru telefon: principalele diferențe și alegerea celei mai bune opțiuni

news

Peliculă lucioasă sau mată pentru telefon: principalele diferențe și alegerea celei mai bune opțiuni

Peliculele de protecție pentru smartphone-uri sunt disponibile într-o varietate de opțiuni, cele mai comune fiind cele două tipuri de pelicule, lucioase și mate. Ambele tipuri au avantajele și dezavantajele lor, iar alegerea între ele depinde de preferințele și de stilul dvs. de viață. În acest articol, vom analiza principalele diferențe dintre foliile lucioase și cele mate pentru a vă ajuta să vă decideți.

Folia lucioasă:

Luminozitate și saturație a culorilor: o peliculă lucioasă oferă un grad ridicat de transparență și păstrează luminozitatea și saturația culorilor pe ecranul telefonului dvs.

Reflectarea luminii: Unul dintre dezavantajele peliculei lucioase pentru ecran este capacitatea sa de a reflecta lumina, ceea ce poate cauza strălucire și face dificilă citirea în locuri foarte luminate.

Rezistența la zgârieturi: În general, filmele lucioase au o rezistență bună la zgârieturi minore, dar pot lăsa pe suprafață amprente și urme de utilizare.

Pelicula mată:

Mai puțină strălucire: o peliculă mată are un strat special care difuzează lumina și reduce reflexia, ceea ce face ca ecranul să fie mai ușor de citit în condiții de lumină puternică.

Mai puține amprente: datorită texturii sale, folia mată ascunde mai bine amprentele și urmele de utilizare, menținând ecranul curat și ordonat.

Culori ușor atenuate: datorită texturii sale, totuși, o peliculă mată poate atenua ușor luminozitatea și saturația culorilor de pe ecranul telefonului dumneavoastră.

Concluzie:
Alegerea între folia lucioasă și cea mată depinde în mare măsură de preferințele dumneavoastră individuale și de condițiile în care vă folosiți telefonul. Dacă apreciați luminozitatea și saturația culorilor și sunteți dispus să suportați amprentele digitale și o eventuală strălucire pe ecran, o folie lucioasă poate fi cea mai bună alegere pentru dumneavoastră. De asemenea, este potrivită pentru pasionații de video și fotografie care doresc să păstreze cea mai bună calitate posibilă a imaginii pe ecranul telefonului lor.

Pe de altă parte, dacă vă folosiți mult telefonul în aer liber sau în locuri luminoase și vă place să fiți mai puțin preocupat de curățarea ecranului, o protecție mată pentru ecran ar putea fi o opțiune mai bună. Aceasta permite o citire și o utilizare confortabilă a ecranului chiar și în lumina puternică a soarelui și reduce vizibilitatea amprentelor digitale.

În cele din urmă, alegerea între folia lucioasă și cea mată depinde de preferințele personale și de scenariile de utilizare a smartphone-ului. Ar putea merita să încercați ambele opțiuni pentru a vedea care dintre ele se potrivește mai bine nevoilor dvs. Oricum ar fi, este important să rețineți că utilizarea unei protecții pentru ecran ajută la prelungirea duratei de viață a ecranului telefonului dvs. și la menținerea acestuia în stare bună.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (Пока оценок нет)
Articolul anterior Articolul următor
 • Reducere
  La al 2 telefon reducere
  Veniți cu 2 telefoane și primiți o reducere pe loc
  100 Lei
 • Împreună mai ieftin
  Husă + Folie de protecție
  Instalați folie de protecție și primiți cel mai bun preț la husă
  260 Lei pentru tot

Datele de contact invisible.md

Chișinău, Str. Bănulescu Bodoni 33
(Intersecție Str.Bodoni și Str.București, 2 intersecții mai sus de monumentul Ștefan cel Mare)
 • Posibilitate de a vă parca pe București sau Bodoni
 • În sala de așteptare puteți servi o cafea gustoasă
Întreabă și află răspunsul la întrebarea dorită
Suntem pe fir în fiecare zi
Am nevoie de consultație
Позвонить